Openbare fietspompen en inrijpunten in Zele.

In de toekomst zou wie zich met de fiets verplaatst in Zele gebruik moeten kunnen maken van openbare fietspompen en inrijpunten voor kleine herstellingen. Open Vld stelt voor om per openbaar autolaadpunt een fietsherstelpunt te voorzien.

Raadslid Geert D’hooghe lanceerde het idee op de vorige gemeenteraad: “Door het toegenomen fietsverkeer, zowel woon-werk als toeristisch is de nood voor een goede fiets-infrastructuur noodzakelijk. Het huidige bestuur gaat werk maken van verbeterde fietspaden hebben ze beloofd, maar we willen nog verder gaan: heuse fietssteunpunten, met openbare fietspompen, klein gereedschap en bijvoorbeeld fietsbanden-automaten mogen volgens onze partij niet ontbreken op drukke fietsroutes.”

“We kijken vooral naar populaire fietsplaatsen, denk maar aan het station en de nieuwe sporthal maar ook in de wijken waar de fietsknooppuntenroutes passeren zoals de wijken Heikant en Avermaat. Daarnaast zou tevens een bevraging moeten gedaan worden bij de fietswinkels die het oppompen van fietsbanden als gratis dienst aanbieden of zaken die fietsbandautomaten willen voorzien, zodat ze ook in het aanbod naar fietsers gepromoot kunnen worden “ Zegt Frank De Craecker die mee achter het voorstel zit.

Schepen voor fiets Pieter Herwege zei dat men het ging opnemen in de mobiliteitsstudie, maar D’hooghe is bang dat het op de lange baan geschoven zal worden. “Ons voorstel kan reeds uitgevoerd worden op bijvoorbeeld de populaire fietsknooppunten. Tegen de start van het toeristisch seizoen 2021 zouden er al resultaten moeten zijn “ drong hij aan bij de schepen van fiets.

Herlees het artikel na op HLN via onderstaande button.