Ook UNIZO Zele protesteert tegen de ondernemersbelasting.

Afgelopen maandagavond verzamelde een delegatie ondernemers op het Fonteinhof om te protesteren tegen de hogere belasting die het gemeentebestuur wilt invoeren. Voor vele ondernemers is het bovendien ook een nieuwe belasting: zij moesten vroeger de ondernemersbelasting niet betalen.

Koen Certyn, de voorzitter van UNIZO Zele, had de protestactie opgezet om een duidelijk signaal naar het gemeentebestuur te sturen. De Shop&Win-actie (een samenwerking tussen de gemeente Zele en UNIZO Zele om inwoners te motiveren lokaal te winkelen) kreeg voor deze gelegenheid een extra editie voor de Zeele ondernemers: “Altijd prijs, iedereen krijgt een belastingaangifteformulier cadeau!” aldus Certyn.

Zowel Open Vld Zele alsook UNIZO Zele en alle ondernemers van Zele hopen dat deze actie effect had op het gemeentebestuur. Tijdens de vorige gemeenteraad werd de ondernemersbelasting op losse schroeven gezet, na aandringen van de oppositiepartijen (waaronder Open Vld Zele). De aangifte is al geëvolueerd naar een infofiche, maar de ondernemers in Zele hopen dat de belasting niet wordt ingevoerd of op z’n minst wordt uitgesteld tot na de Corona-crisis.

32d7c6d6-5639-4337-8718-237c31362068
Een delegatie van Open Vld Zele was aanwezig op de actie van UNIZO Zele.

Na de protestactie kwamen alle ondernemers langs het gemeentehuis om hun Shop&Win-cadeau af te geven aan het gemeentebestuur, maar helaas was de burgemeester net vertrokken volgens de vriendelijke receptioniste in het gemeentehuis.

Wordt ongetwijfeld nog vervolgd…