Meer kunst op het Zeelse openbaar domein.

Onlangs werd in het schepencollege besloten om het kunstwerk ‘t Kapelleken, een beeldconstructie van Ann Van Gassen op het Kerkplein van Zele-Avermaet, te verhuizen naar de binnenkoer van het oude postgebouw of de tuin van de befaamde Zeelse kunstenares. Daarenboven bood de gemeente zich aan om het imposante kunstwerk te helpen verplaatsen. Raadslid Marc Verberckmoes (Open Vld) stelt echter voor om het kunstwerk een betere bestemming te geven, wat het ook echt verdient.

De keuzes om Zeelse kunst aan de Zelenaar kenbaar te maken en het aangenaam gevoel op het Zeelse openbaar domein te bevorderen, gaan hand in hand samen. De Zeelse kunstkringen Were Di en Kunst Nu kennen heel wat getalenteerde kunstenaars, die hun werk openbaar en duurzaam willen tentoonstellen. Tijdens de vorige legislatuur verschenen reeds kunstwerken op pleintjes zoals bijv. in het Park Peeters, de Nieuwe Kouterdreef, Hansevelde en Durmen. Deze trend werd recent verder gezet met de kunstige decoratie van de Zeelse electriciteitskastjes. Verschillende openbare locaties kunnen voor kunstwerken zeker nog in aanmerking genomen worden.

“Dit zou een stevig signaal naar appreciatie en erkenning inhouden vanwege het Zeelse gemeentebestuur”, besluit Marc Verberckmoes.

Geert Roosenboom - Marc Verberckmoes - Frederik Vanaken