Hondenweide in Zele

De realisatie van een hondenweide in Zele werd in verschillende kiesprogramma’s opgenomen. Evenwel bleef dit tot nu toe “dode letter” bij het bestuur, vele Zelenaars dienen zich hiervoor te begeven naar de Hondenweide in Overmere.

“Honden dienen voor hun gezondheid en goed functioneren voldoende tijd in de vrije natuur door te brengen, zodat zijn normale behoeften en instincten zoals speuren naar geuren, jagen, rennen en spelen gestimuleerd worden” zegt Dirk De Mey. “Op deze wijze zal ongepast gedrag minder snel optreden.”

Om dit te stimuleren vormen hondenweiden een schitterende mogelijkheid: tijdens de volgende gemeenteraad zal Open Vld Zele dit dan ook aankaarten.

“Door de coronacrisis hebben meer en meer Vlamingen zich een huisdier aangeschaft waaronder vele honden en een hondenweide is nu zeker een must om maar niet te stellen een noodzakelijkheid” vat Dirk De Mey aan.

Evy Beirnaert: “Het lentegevoel kriebelt en men verlangt duidelijk naar sociaal contact op een Corona-veilige manier. Die mogelijkheid willen we dan ook aan de Zelenaars bieden op een aangename wijze”

Geert D’hooghe verduidelijkt: “In alle partijprogramma’s voor de verkiezingen merkten we een duidelijke en makkelijk te realiseren streven naar een hondenweide, laat ons er nu één realiseren. In de bufferzone van het nieuwe (Poldergote) maar ook in het oude industriepark (rechtover Kruispunt Wijnveld/Durmen – Pijphuis) is er hiervoor ruimte.”

“De sportterreinen (Bunder) bij de hondenschool langs de spoorweg kunnen ook als alternatieve locatie fungeren” zegt  Geert Roosenboom.

 “Kijk maar naar de realisatie in buurgemeente Berlare, dit is zeer snel en vlot kunnen verlopen, dit moet ook in Zele kunnen” stelt Marc Verberckmoes.

 “Laat ons hier allen de handen in elkaar slaan, en als collectief geheel van de gemeenteraad hiervan een prioriteit maken” vat Vanessa Gelorini samen.

Geert Roosenboom - Dirk De Mey - Mark Verberckmoes - Frederik Vanaken - Evy Beirnaert